De Koekfabriek, lekkere koffie bij een vers ambachtelijk gemaakt koekje
12 oktober 2019 
1 min. leestijd

De Koekfabriek, lekkere koffie bij een vers ambachtelijk gemaakt koekje

De naam van deze koffiebar zegt het al: in De Koekfabriek is koekjes maken de belangrijkste business. Als je hier koekjes koopt, dan krijg je er een heerlijke kop koffie bij. Als dat geen leuk concept is? Deze koffiespot vind je op de Maliebaan én in een zijstraatje van de Neude, beide in Utrecht inderdaad.

Inhoudsopgave

Indruk en ambiance
De koffie en lekkers voor erbij
Adres, openingstijden en contact
Andere koffiebars in de buurt

Indruk en ambiance

Bij De Koekfabriek bakt men geen zoete broodjes maar heerlijke koekjes, in diverse soorten, smaken en maten. Deze zaak heeft echter meer dan dat leuke concept van koffie bij je koekje. Mensen met een verstandelijke beperking krijgen hier de kans om een bijdrage te leveren aan de maatschappij. Ze hebben een baan, een prettige werkplek én krijgen volop waardering voor wat ze doen. Koekjes bakken doen ze uiteraard met enthousiasme. Prachtig om te zien.

Deze leuke koffiespot heeft twee vestigingen, één daarvan ligt in het centrum. De andere Koekfabriek is gevestigd in het pand van Kookmeesters, dat drie ochtenden in de week transformeert tot De Koekfabriek. Het is ook een initiatief van Kookmeesters en de stichting Reinaerde. Alle koek wordt hier ambachtelijk gemaakt en vers geserveerd uiteraard. Leuk om te weten: door hier iets te besteden, doe je iets voor de medemens. Behalve dat je het mede mogelijk maakt dat mensen met een beperking kunnen werken, doneer je indirect ook aan Coffee Kids. De koek die je hier kan eten, kan je ook kopen voor thuis, of om cadeau te geven natuurlijk. Je kan ook je eigen koekjesmix samenstellen. Heb je geen tijd om langs te komen? In hun webshop kan je ook koekjes bestellen en thuis geleverd krijgen. Dan mis je helaas wel de gezelligheid van De Koekfabriek en zijn knusse inrichting.

De koffie en lekkers erbij

Iets lekkers erbij is bij De Koekfabriek dus altijd een koekje. Je kan kiezen tussen boterkoek, kaneelkoek, chocolate chip, havermout-gember en het dondersteentje. De koffie krijg je dus bij de koek, en niet andersom. Het assortiment koffie is beperkt maar elke kop koffie smaakt er heerlijk. De ruime keuze aan koek nodigt natuurlijk ook uit om vaker langs te komen, en te genieten van die lekkere bak koffie.

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
De Koekfabriek
Schoutenstraat 7
3512 GA Utrecht

Openingstijden:
ma t/m do 10:00 – 16:00
vr 10:00 – 17.00
za 12:00 – 17:00

Contact:
Telefoon: +31 (0) 30 760 1747
Website: www.dekoekfabriek.com

Altijd al koffiebars willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want op Mister Barish lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .