Jura Z10 koffiemachine reinging melksysteem

Hoe reinig je je Jura Z10
melksysteem?

Zo blijft jouw machine in optimale conditie

Jura Z10 koffiemachine reinging melksysteem

Hoe reinig je je Jura Z10
melksysteem?

Zo blijft jouw machine in optimale conditie

melksysteem spoelen
melksysteem reinigenmelksysteem demonteren
BELANGRIJK OM TE WETEN

MELKSYSTEEM SPOELEN

Jura Z10 melksysteem

Melksysteem spoeling Z10

Voor de melksysteemspoeling bij de Jura J8 kan je kiezen of deze automatisch begint 15 minuten na een melkbereiding of dat je hem handmatig activeert. Op deze manier loopt er even heet water door het melksysteem en kan je zonder zorgen wat later een nieuwe melkbereiding maken.

Handmatig:
Een handmatige melksysteemspoeling uitvoeren is heel erg gemakkelijk: je drukt op het tandwieltje links onderaan, vervolgens op het onderhoudssymbool links bovenaan en vervolgens kies je voor melksysteemspoeling. Het melksysteem wordt nu gespoeld en stopt automatisch.

Automatisch:
De melksysteemspoeling automatisch laten activeren 15 min na een melkbereiding is ook heel erg gemakkelijk. Je drukt hiervoor ook links onderaan op het tandwieltje, maar kiest nu rechts bovenaan het instellingsmenu. Hier kan je dan kiezen voor melksysteemspoeling. Nu kan je kiezen of je het handmatig wil uitvoeren of automatisch.

MELKSYSTEEM REINIGING

Jura melksysteem reinigingstabletten

Melksysteemreiniging Jura Z10

Naast de melksysteemspoelingen is het van uiterst belang dat je op het einde van de dag, na het gebruik van je melksysteem, ook een melksysteemreiniging uitvoert met de Jura melksysteem reiniger minitabletten. Op deze manier wordt niet alleen het melksysteem gereinigd, maar ook de melkslang en blijft je koffiemachine heerlijke koffies met microschuim bereiden. 

Hoe het melksysteem reinigingsprogramma toepassen?

1
Eerst
Druk je op het tandwieltje links onderaan. Daarna druk je op de toets 'melksysteem reiniging' en op 'Starten'. Je machine zal vragen om de melksysteemreiniging uit te voeren met Jura melksysteemreiniger. Voordat je dit doet neem je het Jura reservoir voor melksysteem reiniging erbij.
2
Vervolgens
Vul je het voorste bakje van het Jura reservoir met de Jura melkreinigingstabletten en zet je dit onder beide uitlopen. bevestig dan het slangetje op de voorziene plaats.
3
Nadien
Druk je op 'Verder'. Het apparaat warmt nu op en zal de reiniging starten. Het melksysteem en de melkslang worden nu gereinigd. De reiniging stopt automatisch.
4
Als laatste
Moet je enkel nog het Jura reservoir even uitspoelen en je melksysteem is weer helemaal schoon!

MELKSYSTEEM DEMONTEREN

Jura Z10 melkreiniging

Melksysteem demonteren en reinigen Jura Z10

Je melksysteem af en toe demonteren om het een grondige reinigingsbeurt te geven is ook belangrijk. Op deze manier ben je zeker dat er niks verstopt geraakt en alles schoon blijft, of mocht het microschuim na de melksysteem reiniging toch nog sputteren, dan kan het demonteren en reinigen van het melksysteem ook hiervoor een oplossing zijn.


Tip 1: Je kan het melksysteem ook in een bakje met warm water en melkreiniger laten weken.
Tip 2: Vervang om de +/- 3 maanden ook eens de onderdelen die kunnen vervangen worden.(melkslang, luchtaanzuig ventiel, koppelingen)

BELANGRIJK OM TE WETEN

Dit is ook belangrijk voor een optimale conditie van je Jura Z10

Naast de melksysteem reiniging zijn de dagelijkse en algemene reinigingen heel belangrijk alsook het voorkomen van kalkaanslag. Door gebruik te maken van de Jura Claris Smart waterfilters wordt kalkaanslag voorkomen. Gebruik je geen waterfilter dan raden we je aan om de machine op tijd te ontkalken.

Dit zijn de besproken Jura producten 

Jura D4 reinigingstabletten onderhoud

Jura Reinigingstabletten

Jura Claris Smart Waterfilter

Jura Claris Smart waterfilter

jura ontkalkingstabletten onderhoud

Jura Ontkalkingstabletten

Jura melksysteem reinigingstabletten

Jura Melksysteem reiniger

Vanaf pagina 24 van de gebruiksaanwijzing van de Jura Z10 kan je alles nog eens nalezen.