Typica Specialty Coffee: verscholen koffiebar in een kelder op het Rokin
18 november 2018 
in Koffie
1 min. leestijd

Typica Specialty Coffee: verscholen koffiebar in een kelder op het Rokin

Hou je van geheimen? Dan zit je heel goed bij Typica Specialty Coffee. Deze leuke Amsterdamse koffiebar is namelijk nog niet door iedereen ontdekt. Verbazingwekkend eigenlijk want hier zit je heerlijk en geniet je van prima koffie met diverse lekkernijen erbij. Dit geheim mag je dus best verder vertellen!

Inhoudsopgave

Indruk en ambiance
De koffie en lekkers voor erbij
De buurt
Wifi en werken
Adres, openingstijden en contact

Indruk en ambiance

Typica Specialty Coffee is een koffiebar die je in het drukke Amsterdam niet zomaar ontdekt. Hij zit namelijk in een gezellige kelder aan de Cellebroerssteeg, vlakbij het Rokin. Het fijne van deze zaak is dat de eigenaar zich juist niet (alleen) op toeristen richt maar juist op de Amsterdammer! Binnen merk je al snel dat hier met liefde aan koffie wordt gewerkt. Dat vertellen ze ook graag aan jou. Bijzonder is dat je je koffie bij Typica in een cognacglas krijgt gepresenteerd: wellicht even wennen maar de koffie behoudt juist zijn heerlijke smaak.

Men houdt hier ook absoluut niet van opvallende en schreeuwerige manieren om klanten te lokken. Als deze koffiebar bij jou past ga je ‘m gewoon vinden. De eigenaar heeft veel geleerd in Australië en wil de koffiekwaliteit in Nederland omhoog brengen, wat ons betreft een mooi streven. Hij heeft een soort klein laboratorium waar hij bijvoorbeeld koffie met fruit- of bloemtonen fabriceert. Vraag even of je mag kijken! Eerst moet je wel de kelderdeur vinden om via een spannende trap zijn domein Typica Specialty Coffee te betreden. Geloof ons: het is de moeite waard.

De koffie en lekkers erbij

Die echte kwaliteit proef je in jouw overheerlijke Latte. Heb je vandaag meer trek in een sterke Espresso, dan geldt uiteraard hetzelfde. Ook hun Cappuccino is koffie om van te smullen. De liefde voor koffie van de eigenaar proef je absoluut ook in de Americano. Liever een black coffee? Ook dan ben je hier aan het juiste adres.

Als je hier eenmaal lekker zit en geniet van die kwaliteitskoffie krijg je vanzelf zin in iets lekkers. Kijk op hun kaart of vraag welke verse zoete lekkernijen ze vandaag aanbevelen. Omdat je vast vaker binnen gaat lopen bij Typica Specialty Coffee kan je de volgende keer nemen wat er vandaag ook al zo lekker oogde en rook.

De buurt

In het centrum van Amsterdam op het Rokin kan je dit rustig plekje vinden.

Wifi en werken

Er is geen daglicht. Dat maakt werken bij Typica misschien minder aantrekkelijk.

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
TYPICA Specialty Coffee
Rokin 75
1012 KL Amsterdam-Centrum

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag: 09.00 tot 17.00
Zaterdag en zondag: Enkel op afspraak

Contact:
Telefoon: –
Website: typicacoffee.nl

Altijd al koffiebars willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want op Friends of coffee lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .