Sage Barista Touch: de krachtigste espressomachine in het Barista-gamma
10 maart 2021 
14 min. leestijd

Sage Barista Touch: de krachtigste espressomachine in het Barista-gamma

Koffiezetten met een Sage Barista Touch koffiemachine is een ware belevenis: kies eenvoudig je favoriete koffiedrank op het touchscreen en personaliseer hem in drie stappen naar je eigen smaak. Makkelijker wordt het niet!

Het compacte design maakt de Barista Touch ideaal voor thuis. Maar dankzij de gestroomlijnde workflow is de machine ook zeer geschikt voor een snelle koffie op kantoor. In geen tijd haal je een lekkere koffiedrank uit het menu. Stel je liever je eigen koffie samen? Het grote instelbereik van de Barista Touch laat veel ruimte voor personalisatie. Eigen creaties sla je moeiteloos op in een van de acht geheugenslots. Zo maak je ze telkens opnieuw zoals je ze graag hebt. Met één tik op het touchscreen genieten van een overheerlijke, aromatische koffie van baristakwaliteit: dát is waar de Barista Touch voor staat.

Inhoudsopgave

Belangrijkste kenmerken van de Sage Barista Touch koffiemachine
Een rijk assortiment aan koffiedranken binnen handbereik
Reiniging en onderhoud voor een optimale werking
Plus- en minpunten
Gunstige prijs-kwaliteitverhouding
Wat is de mening van Mister Barish?
Verschillen met andere Sage-modellen
Technische specificaties van de Sage Barista Touch
Andere Sage koffiemachines in het assortiment

Belangrijkste kenmerken van de Sage Barista Touch koffiemachine

De Sage Barista Touch komt innovatief uit de hoek, met de combinatie van de bean to cup formule en een handig touchscreen. Dat maakt deze pistonmachine heel toegankelijk en makkelijk voor dagelijks gebruik, ook voor de bereiding van complexere koffiedranken.

Industrieel design met een moderne toets
De Sage Barista Touch heeft het klassieke, robuuste design van een pistonmachine, maar werd veel compacter uitgewerkt. Dankzij de antislipvoetjes blijft ze stevig op je aanrecht staan. De kwalitatieve behuizing in geborsteld roestvrij staal verleent het toestel niet alleen een luxueuze toets, maar maakt het ook makkelijk te onderhouden. Het touchscreen is stijlvol ingewerkt en geeft de espressomachine een moderne uitstraling mee. De Barista Touch is in twee kleuren verkrijgbaar: Brushed Stainless Steel en Black Truffle.

Sage Barista Touch

Eenvoudige bediening
Het 4-inch touchscreen is dé ultieme meerwaarde van de Sage Barista Touch koffiemachine. Via het handige scherm bedien je het toestel op een heel intuïtieve manier.

Swipe tussen je favoriete dranken: met één tik op jouw keuze kan het koffiezetten beginnen. Kies nu de malingsgraad, de intensiteit en de bereidingswijze van de melk, en klaar is kees! Met deze 3 eenvoudige stappen staat in geen tijd een perfect gezet en dampend kopje koffie klaar. Standaard kies je uit 5 voorgeprogrammeerde koffiedranken. Heb je als barista in spe een eigen creatie samengesteld? Je kan tot 8 gepersonaliseerde drankjes met een unieke naam opslaan.

Sage Barista Touch touchscreen

Zetgroep en koffiemolen
De ingebouwde koffiemolen is voorzien van hardstalen kegelvormige maalelementen. Op het touchscreen kies je uit liefst 30 maalstanden, al naargelang de gebruikte koffiebonen en jouw voorkeur qua sterkte en smaak. De juiste hoeveelheid gemalen koffie valt rechtstreeks in de portafilter of filterdrager.

De voorzetfunctie zorgt ervoor dat de koffie vóór het doorlopen overgoten wordt met water. Daardoor komen er rijkere aromastoffen vrij en krijgt de koffie meer diepgang. Dankzij het razendsnelle ThermoJet™-verwarmingssysteem is het water in minder dan 3 seconden op temperatuur. De elektronische temperatuurstabilisatie (PID) garandeert daarbij een onovertroffen precisie. Sage gaat er prat op dat de temperatuurregeling tot op 1°C nauwkeurig opwarmt.

Hecht jij ook zoveel belang aan de versheid van gemalen koffiebonen? Het Barista Touch bonenreservoir heeft een inhoud van 250 gram. Dat kan weinig lijken, maar zo blijven bonen nooit lang liggen. Je bewaart ze tenslotte het best op een luchtledige plaats. De verpakkingen van Mister Barish zijn daarvoor uitermate geschikt. Wel is het belangrijk dat je een pak steeds goed boven het ventiel afsluit. Zo kunnen de bonen ademen, maar kan er geen lucht in de verpakking komen. Je beloning: de heerlijke smaak en onovertroffen geur van verse koffie!

Sage Barista Touch bonenreservoir

Intuïtief touchscreen
Het 4-inch touchscreen is het kloppend hart van de Sage Barista Touch. Je regelt er met gemak alles mee: de malingsgraad, het aantal shots, de bereiding van de melk, noem maar op! Wil je extra informatie of kan je wel wat tips gebruiken? Met een tik op het info-symbool in de rechterbovenhoek krijg je meer uitleg over het menu dat op dat moment openstaat. Dankzij deze handige feature hoef je de handleiding vrijwel nooit meer boven te halen.

Malen met de perfecte dosering
De Sage Barista Touch heeft maar liefst 30 maalstanden. Met een eenvoudige keuze op het touchscreen kies jij de gewenste malingsgraad. Zo behoud je de volledige controle over de smaak van de koffie. Een fijnere maling zorgt voor een sterkere, bitterdere smaak, terwijl grover malen in een zachtere smaak resulteert. De dosering regel je via het middelste menu-item: je kiest er voor een enkele of een dubbele shot.

Razendsnelle ThermoJet™-technologie
Deze espressomachine bereikt in 3 seconden de optimale extractietemperatuur. Ze dankt die uitzonderlijke snelheid aan de ThermoJet™, het geavanceerde verwarmingssysteem dat je enkel bij Sage terugvindt.

Superaccurate temperatuurregeling met PID
De Sage Barista Touch beschikt over een superaccurate digitale temperatuurregeling of PID. Daarmee stel je het verwarmingssysteem tot op de graad nauwkeurig af, voor een optimale espressoextractie.

Automatisch melk opschuimen
Geniet je wel eens graag van een romige cappuccino of ben je fan van latte macchiato? Dan is de Barista Touch echt iets voor jou!

Bij dit topapparaat is het stoompijpje namelijk volledig geautomatiseerd. Op het touchscreen regel je moeiteloos de melktemperatuur en de zachtheid van het schuim. Daarna vul je simpelweg de bijgeleverde melkkan met melk en … het toestel doet de rest! Telkens weer krijg je zo een luchtige wolk microschuim waarmee je als een echte latte artist aan de slag kan.

Bean to cup machine
Ben jij graag mee met de laatste koffietrends? Vind je het belangrijk om je koffie from start to finish zelf te bereiden? Dan is bean to cup echt iets voor jou! Met zo’n toestel beleef je het volledige proces van bonen malen tot koffiezetten met één handig en multifunctioneel apparaat. Een aparte koffiemolen is verleden tijd, want bij bean to cup machines werd die handig ingebouwd. Zo maal je de bonen rechtstreeks in het portafilter. Dat bespaart niet alleen tijd, maar zorgt ook iedere keer opnieuw voor de intense beleving van een echte kop verse koffie.

Een rijk assortiment aan koffiedranken binnen handbereik

Met dit geavanceerde apparaat maak je in een wip klassieke koffiedranken zoals espresso en ristretto. Maar vooral liefhebbers van cappuccino, latte macchiato en andere dranken met melk(schuim) zullen helemaal weg zijn van de Barista Touch. Melk opschuimen doet deze espressomachine namelijk volledig automatisch, en het resultaat is elke keer verbluffend lekker. Je hoeft alleen de melktemperatuur en de gewenste zachtheid van het schuim in te stellen. Makkelijk, toch?

Hadden we je al verteld dat deze bean to cup ook voorzien is van een heetwaterfunctie? Zo maak je voor jezelf of je bezoekers in 1-2-3 een kopje thee of minuutsoep!

Sage Barista Touch koffiedranken

Reiniging en onderhoud voor een optimale werking

Wil jij jarenlang van je espressomachine genieten? Dan is het natuurlijk belangrijk dat je jouw koffiemachine goed onderhoudt. Wanneer het toestel toe is aan een onderhoudsbeurt, verschijnt er een waarschuwing op het touchscreen. Volg de stappen op het touchscreen om het reinigingsproces te voltooien. Hierbij maak je gebruik van het bijgeleverde reinigingsschijfje en de apart verkrijgbare reinigingstabletten. Na afloop van de reinigingscyclus kan je best een standaard espressoproces voltooien zonder koffie in het portafilter, zodat alle reinigingsresten goed weggespoeld wor-den.

Ook het stoompijpje is voorzien van een automatisch reinigingsprogramma. Dit garandeert een consequente topkwaliteit van het microschuim en voorkomt verstopping door kalk of melkresten. Ga simpelweg naar ‘Settings’ en kies voor ‘Steam wand cleaning’. Daarna volg je de instructies op het scherm om het schoonmaken te voltooien.

Op de Sage overzichtspagina vind je nog enkele algemene schoonmaaktips om jouw Sage Barista Touch tiptop in orde te houden.

Plus- en minpunten

Plus review koffiemachine Intuïtief touchscreen met eenvoudige stappen
Plus review koffiemachine Gemakkelijk gepersonaliseerde dranken opslaan
Plus review koffiemachine Automatisch melk opschuimen
Plus review koffiemachine Snel aan de slag dankzij het ThermoJet™-verwarmingssysteem
Plus review koffiemachine Verse koffiebonen worden automatisch in de juiste dosis in het portafilter gemalen
Plus review koffiemachine Heetwaterfunctie voor theeliefhebbers
Plus review koffiemachine Uitzonderlijk sterke en duurzame bouwkwaliteit

Minus review koffiemachine Het malen van de bonen kan lawaaierig zijn
Minus review koffiemachine Geen automatische tamper

Gunstige prijs-kwaliteitverhouding

Draag jij kwaliteit hoog in het vaandel, maar spreekt de manuele bediening van een klassieke espressomachine je minder aan? Dan is de Sage Barista Touch zijn hogere prijs – 400 euro meer dan de Barista Pro – meer dan waard. Anderzijds is geen enkele andere Sage Barista uitvoering zo gebruiksvriendelijk als deze bean to cup machine. Het intuïtieve touchscreen is niet zomaar een gimmick en automatisch melk opschuimen is zo eenvoudig dat je niet snel meer naar een handmatig toestel zal terugkeren.

koffie tegoed Mister Barish

Wat is de mening van Mister Barish?

We zullen er geen doekjes om winden: als je twijfelt om naar een bean to cup toestel over te stappen, kan het hogere prijskaartje van de Sage Barista Touch even schrikken zijn. En toch zou dit, door de hoge mate van automatisatie en gebruiksvriendelijkheid, voor jou echt wel eens hét ideale model kunnen zijn. Zonder veel manueel werk geniet je van een geweldig lekkere espresso die helemaal naar jouw smaak is aangepast. Ook voor latte en cappuccino lovers is de Barista Touch met haar geautomatiseerde stoompijpje voor het opschuimen van melk een absolute aanrader.

Ben je op zoek naar een degelijke espressomachine voor op kantoor? Dan eindigt je zoektocht bij de Sage Barista Touch. Dankzij het intuïtieve touchscreen met voorgeprogrammeerde dranken heb je instant een koffie van baristakwaliteit. Wij zijn het volmondig – en met het schuim op de lippen – eens met onze klanten: de Barista Touch is de perfecte combinatie van authentieke kwaliteit en gebruiksgemak.

Verschillen met andere Sage-modellen

Sage Barista Touch versus Sage Barista Pro
De Barista Pro en de Barista Touch zijn allebei espressomachines van uitzonderlijke kwaliteit. Het duidelijkst merkbare verschil is het touchscreen bij de Touch-variant. Dat laat je toe om tot 8 gepersonaliseerde dranken op te slaan. Tijdens het koffiezetten hoef je bijna nergens op letten. Zelfs melk opschuimen doet de Barista Touch automatisch, terwijl de Barista Pro op dat vlak toch wel wat manuele oefening vergt. Een vermeldenswaardige extra bij de Touch-variant is de warmhoudplaat voor de kopjes. Eens te meer een bewijs dat de Barista Touch all-out gaat om je een authentieke koffie-ervaring te bezorgen.

Sage Barista Touch

Sage Barista Pro

Sage Barista Touch versus Sage Oracle Touch
Beiden dragen de naam Touch en toch hangt er een heel ander prijskaartje aan vast. Deze twee topmachines verschillen vooral in kracht, performance en capaciteit. Waar je met de Barista Touch in de praktijk koffiezetten en melk opschuimen moet afwisselen, kan je dat met de Oracle Touch dankzij de dubbele boiler tegelijk doen. Naast automatisch malen en doseren, drukt hij de koffie ook zelf aan. Verder heeft de Oracle Touch bovenop de features van de Barista Touch een verwarmde zetgroep, een OPV-klep die de drukvzering regelt en een grote capaciteit voor water en koffiebonen. Hoewel beide toestellen erg geschikt zijn voor op kantoor heeft de Oracle Touch op het vlak van prestatievermogen toch nog wel een streepje voor.

Sage Barista Touch

Sage Oracle Touch

Technische specificaties van de Sage Barista Touch

Koffie zetten
Koffiespecialiteit: Koffie, espresso, koffie met melk
Soorten koffie: Koffiebonen, gemalen koffie
Aantal kopjes per zetbeurt: 1 tot 2
Geschikt voor melkspecialiteiten: Ja, koffie speciaal, cappuccino, latte macchiato, flat white, espresso macchiato / macchiato, portie melk opschuimen
Instelbare maalgraad: Ja
Instelbare koffiesterkte: Ja, kies tussen een enkele of dubbele shot
Instelbaar koffievolume: Ja
Instelbare watertemperatuur: Ja
Heetwaterfunctie: Ja
Inhoud waterreservoir: 2 liter
Inhoud bonenreservoir: 250 gram
Pompdruk: 15 bar

Gebruikersgemak
Display: Ja, Touchscreen
Gebruikersprofielen: Ja
Smartphone app: Nee
Geïntegreerde koffiemolen: Ja
Kopjes warmhoudplaat: Ja
Afneembaar waterreservoir: Ja
Standbyfunctie: Ja
Automatisch uitschakelen: Ja

Reiniging
Zetgroep onderhoud: Manueel
Instelbare waterhardheid: Nee
Ingebouwde filter: Nee
Type ontkalkingsprogramma: Manueel
Uitneembaar lekbakje: Ja
Automatisch reinigingsprogramma: Nee
Schoonmaakindicatie: Ja

Fysieke eigenschappen
Hoogte: 40 cm
Breedte: 31 cm
Diepte: 32,5 cm
Gewicht (incl. verpakking): 20 kg
Materiaal behuizing: Geborsteld roestvrij staal
Verwarmingssyteem: ThermoJet™
Kleur: Brushed Stainless Steel of Black Truffle

Energie
Vermogen: 1680 watt
Vermogen in standby:

Andere Sage koffiemachines in het assortiment

Bean to cup machines

Sage Barista Express

De Sage Barista Express is het ideale instapmodel van de Barista-productlijn. Binnen de kortste keren zet je heerlijke koffie van professionele kwaliteit. Dankzij het compacte design is deze koffiemachine uitermate geschikt voor thuisgebruik. Omdat je de keuze hebt tussen automatisch en manueel koffiezetten, hoef je niet altijd je baristakunsten in de strijd te gooien. En toch heb je telkens weer dat perfecte, aromatische kopje koffie van je dromen.

Sage Barista Express

Sage Barista Express Impress

De Sage Barista Express Impress zet in geen tijd de lekkerste koffiespecialiteiten van verse bonen. Dit apparaat assisteert je bij het maken van de perfecte puck door middel van de semi-automatische dosering en het unieke aandruksysteem. Daarmee elimineert de Express Impress veel giswerk bij het bereiden van koffie op baristaniveau. Dankzij het geavanceerde stoompijpje kan je ook creatief aan de slag met cappuccino’s en andere melkdranken.

Sage Barista Express Impress koffiemachine

Sage Barista Pro

De Sage Barista Pro is het ideale model voor wie een stap verder wil gaan in het finetunen van koffiecreaties. Deze koffiemachine staat garant voor nóg meer controle, precisie en snelheid. Dankzij het ThermoJet™-verwarmingssysteem kan je tot op de graad nauwkeurig te werk gaan.

Sage Barista Pro

Sage Oracle & Sage Oracle Touch

De Sage Oracle is de ultieme hybride onder de espressomachines. Van bonen malen en koffie aandrukken tot koffiezetten en melk textureren: alles gaat automatisch. Door de vele aanpasbare instellingen blijf jij echter op elk moment in control en brouw je telkens weer koffies van professionele kwaliteit.

Sage Oracle bean to cup espresso machine

De Oracle Touch combineert de verregaande automatisatie van de Oracle met een intuïtief touchscreen. Zo heb je met één enkele swipe de lekkerste koffiedranken binnen handbereik En dat geldt ook voor de koffiecreaties die je zelf opslaat! Dankzij de OPV-klep (Over Pressure Valve) houdt de koffiemachine zelf de drukvoering op peil, voor een perfect gelijkmatige extractie.

Sage Oracle Touch


Apparaten zonder koffiemolen

Sage Duo Temp Pro

De Sage Duo Temp Pro is een compacte koffiemachine met een sterke focus op handmatig koffiezetten. Deze pistonmachine is voorzien van de nieuwste snufjes en is heel eenvoudig te bedienen: met één enkele draaiknop!

Sage Duo temp pro espresso machine

Sage Bambino Plus

De Sage Bambino Plus is een vernieuwde versie van de Duo Temp Pro en tevens ook het kleinste koffieapparaat in het Sage-gamma. Deze machine is vooral gefocust op automatisatie. Dat maakt het een aantrekkelijk instapmodel voor beginners.

Sage Bambino plus espresso machine

Sage Dual Boiler

Wil je meer power én volledige controle? De Sage Dual Boiler is ondanks de steile leercurve een interessante espressomachine die uitblinkt in kracht, precisie en snelheid. Dankzij de twee boilers schuim je melk op terwijl je koffie zet.

Sage Dual Boiler

Koffiemolens

Sage Dose Control Pro

De Dose Control Pro van Sage is een budgetvriendelijke koffiemolen van professionele kwaliteit die tot op de seconde nauwkeurig in te stellen is.

Sage Dose Control Pro koffiemolen

Sage Smart Grinder Pro

De Sage Smart Grinder Pro combineert de kracht en precisie van de Dose Control Pro met een fraaie bedieningsinterface, voorzien van een LCD-display en een groter bonenreservoir.

Sage Smart Grinder Pro

Heb je een vraag over Sage koffiemachines? Stel je vraag hieronder. Mister Barish is de grootste koffie kennisbank dus klik door op de vele links, want hier lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .