Jura E6 koffiemachine melksysteem reinigen

Hoe reinig je je Jura E6
melksysteem?

Zo blijft jouw machine in optimale conditie

Jura E6 koffiemachine melksysteem reinigen

Hoe reinig je je Jura E6
melksysteem?

Zo blijft jouw machine in optimale conditie

melksysteem spoelen
melksysteem reinigenmelksysteem demonteren
BELANGRIJK OM TE WETEN

MELKSYSTEEM SPOELEN

Jura E6 koffiemachine melkschuim

Melksysteem spoeling E6

De melksysteem spoeling bij de Jura E6 gebeurt niet automatisch, maar het is wel belangrijk dat je na elke melkbereiding een melksysteemspoeling doet. Op deze manier loopt er even heet water door het melksysteem en kan je zonder zorgen wat later een nieuwe melkbereiding maken.


Hoe?
Een melksysteemspoeling uitvoeren is heel erg gemakkelijk: je drukt op het rode symbool voor onderhoud, plaatst eventueel een bakje onder de uitloop en opent de draaiknop. Het melksysteem wordt nu gespoeld en stopt automatisch. Het enige dat je nog zal moeten doen is de draaiknop sluiten.

MELKSYSTEEM REINIGING

Jura melksysteem reinigingstabletten

Melksysteemreiniging Jura E6

Naast de melksysteemspoelingen is het van uiterst belang dat je op het einde van de dag, na het gebruik van je melksysteem, ook een melksysteemreiniging uitvoert met de Jura melksysteem reiniger minitabletten. Op deze manier wordt niet alleen het melksysteem gereinigd, maar ook de melkslang en blijft je koffiemachine heerlijke koffies met microschuim bereiden. 

Hoe het melksysteem reinigingsprogramma toepassen?

1
Eerst
Druk je op de 'P' toets. Daarna druk je op de toets 'melksystteem reiniging', op 'Starten' en op 'Verder'.  Je machine zal vragen om de melksysteemreiniging uit te voeren met Jura melksysteemreiniger. Voordat je dit doet neem je het Jura reservoir voor melksysteem reiniging erbij (of 2 aparte bakjes van elk minstens 250ml).
2
Vervolgens
Vul je het voorste bakje van het Jura reservoir (of 1 van de 2 aparte bakjes) met 250ml water (of tot aan de streep) en Jura melkreiniger. Gebruik je de mini melkreinigings-tabletten van Jura? Laat deze dan eerst even oplossen. Zet nu het Jura reservoir onder de uitloop en bevestig het slangetje op de voorziene plaats (of plaats het aparte bakje naast je reservoir met de melkslang erin en het lege bakje onder de uitloop).
3
Nadien
Druk je op 'Verder'. Het apparaat warmt nu op en vraagt om de draaiknop te openen. Het melksysteem en de melkslang worden nu gereinigd. 
4
Als laatste
Sluit je de draaiknop, spoel je het Jura reservoir grondig uit (of de 2 aparte bakjes) en vul je het terug met vers water. Deze plaats je dan terug en je opent de draaiknop nog eens. Het melksysteem en de melkslang worden nu met vers water gespoeld. Wanneer dit is voltooid sluit je de draaiknop, leeg  je het Jura reservoir en spoel je het af (of de bakjes). Je melksysteem is weer helemaal schoon!
Jura reservoir voor melksysteemreiniging

Jura E6 resevoir voor melksysteemreiniging

Dit handige Jura reservoir maakt het reinigen van je melksysteem nog gemakkelijker.

MELKSYSTEEM DEMONTEREN

Jura E6 cappuccinatore melksysteem

Melksysteem demonteren en reinigen Jura E6

Je melksysteem af en toe demonteren om het een grondige reinigingsbeurt te geven is ook belangrijk. Op deze manier ben je zeker dat er niks verstopt geraakt en alles schoon blijft, of mocht het microschuim na de melksysteem reiniging toch nog sputteren, dan kan het demonteren en reinigen van het melksysteem ook hiervoor een oplossing zijn.


Tip 1: Je kan het melksysteem ook in een bakje met warm water en melkreiniger laten weken.
Tip 2: Vervang om de +/- 3 maanden ook eens de onderdelen die kunnen vervangen worden.(melkslang, luchtaanzuig ventiel, koppelingen)

Hoe het melksysteem demonteren en reinigen?

BELANGRIJK OM TE WETEN

Dit is ook belangrijk voor een optimale conditie van je Jura E6

Naast de melksysteem reiniging zijn de dagelijkse en algemene reinigingen heel belangrijk alsook het voorkomen van kalkaanslag. Door gebruik te maken van de Jura Claris Smart waterfilters wordt kalkaanslag voorkomen. Gebruik je geen waterfilter dan raden we je aan om de machine op tijd te ontkalken.

Dit zijn de besproken Jura producten 

Jura D4 reinigingstabletten onderhoud

Jura Reinigingstabletten

Jura Claris Smart Waterfilter

Jura Claris Smart waterfilter

jura ontkalkingstabletten onderhoud

Jura Ontkalkingstabletten

Jura melksysteem reinigingstabletten

Jura Melksysteem reiniger

Vanaf pagina 28 van de gebruiksaanwijzing van de Jura E6 kan je alles nog eens nalezen. Open hieronder de gebruiksaanwijzing.